Σκοπός

Η Δομική Συμβουλευτική έχει ως αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και γνωματεύσεων, για την κάλυψη αναγκών εφαρμογής της τεχνικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, με έγκυρη και τεκμηριωμένη ερμηνεία.
Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία μέλημα και επιδίωξη μας είναι να φέρουμε τον «ειδικό» δίπλα στον επαγγελματία εκεί που τον χρειάζεται και όποτε τον χρειαστεί.

Σε ποιους απευθύνεται

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε:

 • επαγγελματίες μηχανικούς,
 • στελέχη επιχειρήσεων ή/ και οργανισμούς ιδιωτικούς ή δημόσιους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα εφαρμογής της ελληνικής τεχνικής ή πολεοδομικής νομοθεσίας,
 • καθώς και σε πολίτες που χρειάζονται μία έγκυρη γνώμη.

Αντικείμενο

Για όλους που έρχονται  αντιμέτωποι με πιο εξειδικευμένα θέματα εφαρμογής της Πολεοδομικής Νομοθεσίας, για θέματα όπως:

 • των οικοδομικών και κτιριοδομικών κανονισμών,
 • την έκδοση Οικοδομικών κλπ αδειών και των αδειών λειτουργίας,
 • των χρήσεων γης και κτιρίων,
 • των επιτρεπόμενων όρων Δόμησης και τις αρτιότητες,
 • των παραδοσιακών οικισμών και των διατηρητέων κτιρίων,
 • τις ρυθμίσεις παλαιών και νέων αυθαιρέτων,
 • τα φορολογικά των αδειών και τις αμοιβές των μηχανικών,
 • τις ευθύνες των μηχανικών, την ηλεκτρονική διαδικασία έκδοσης αδειών.
 • τα νέα συμβούλια ΣΑ, κλπ,
 • των απαλλοτριώσεων, των πράξεων εφαρμογής, των πράξεων αναλογισμού, του κτηματολογίου,
 • του χωρικού σχεδιασμού και της προστασίας του περιβάλλοντος,

την μεταφορά συντελεστή και την ταυτότητα κτιρίων.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις που διαμορφώνονται στην αγορά η Δομική Συμβουλευτική παρέχει τις υπηρεσίες της αξιοποιώντας σήμερα τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις εξασφαλίζοντας μεγάλο εύρος επιλογών για κάθε ενδιαφερόμενο.

Η πρώτη προσέγγιση αφορά τη δυνατότητα συμμετοχής κάθε ενδιαφερόμενου σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικά σεμινάρια που έχουμε εξ αρχής σχεδιάσει αξιοποιώντας σύγχρονους μηχανισμούς και πλατφόρμες e-Learning.

Η δεύτερη προσέγγιση αφορά την παροχή ειδικών σεμιναρίων και tailor made συμβουλευτικών υπηρεσιών που σχεδιάζονται αποκλειστικά για τις ανάγκες οργανισμών και επιχειρήσεων.

Η τρίτη προσέγγιση αφορά την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών on demand και γνωμοδοτήσεων με κριτήριο την κάλυψη αναγκών και απαιτήσεων με έγκυρη και τεκμηριωμένη ερμηνεία της τεχνικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κοινός παρονομαστής όμως για κάθε προσέγγιση είναι η εγκυρότητα της πληροφόρησης με τεκμήρια και η εξάλειψη της απόστασης αφού οι υπηρεσίες μας παρέχονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σε σύντομο ή σε πραγματικό χρόνο, οπουδήποτε επιθυμεί ο χρήστης μέσω υπολογιστή, tablet ή κινητού τηλεφώνου.

Η ομάδα μας

Η Δομική Συμβουλευτική πλαισιώνεται από εξειδικευμένους επιστήμονες και εγνωσμένου κύρους επαγγελματίες του τεχνικού και νομικού κόσμου με βαθειά γνώση της πολεοδομικής και τεχνικής νομοθεσίας, νομολογίας και πρακτικής στα θέματα αυτά. Ομάδα έμπειρων συμβούλων έτοιμη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες κάθε εγχειρήματος και να προσφέρει υποστήριξη και συντονισμό με νομικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση. Ομάδα ικανή να δώσει απαντήσεις σε ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της νομοθεσίας, όπου κι αν βρίσκεστε και όποτε χρειαστεί.

Η επιστημονική ομάδα της ΔΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ αποτελείται από τους συνεργάτες

1)Λένα Λεμπέση, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

2) Γεώργιο Μεδεμοχωρίτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

3) Λεωνίδα Λεωνίδου, Νομικό-Δικηγόρο

πλαισιώνεται από τους συμβούλους (α) Κώστα Χαμηλοθώρη, Τοπογράφο Μηχανικό και (β) Αμαλία Κουδούνη, Αρχιτέκτονα-Πολεοδόμο.

Η ομάδα συνεπικουρείται και στηρίζεται από το νομικό γραφείο Λ. Λεωνίδου και Συνεργάτες

Σεμινάρια online αυτοτελή

Σχεδιασμένα από εμάς διαδικτυακά αυτοτελή, 2ώρα ή 4ώρα, επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία στοχεύουν να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες και το επαγγελματικό σας κύρος, με την συνδυαστική ερμηνεία της πληθώρας των ρυθμίσεων που επηρεάζουν την αξιοποίηση και την διαχείριση των ακινήτων.

Στην πλατφόρμα της Δομικής Συμβουλευτικής (www.e-domiki.gr), θα διαμορφώνονται και θα είναι διαθέσιμες, κατά περιόδους, virtual «αίθουσες διδασκαλίας» των 18 ατόμων για επιμορφωτικά σεμινάρια καθορισμένης θεματολογίας, ημέρας, χρόνου και ώρας που θα πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους επαγγελματίες σε πραγματικό χρόνο ως τηλεδιασκέψεις.

Στις αίθουσες αυτές, όσοι μετέχουν μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της πλατφόρμας κατά την διάρκεια του σεμιναρίου έχοντας τη δυνατότητα να μοιράσουν τον ήχο ή την εικόνα από την κάμερα ή/και την οθόνη του υπολογιστή τους ή ακόμη και να σχεδιάσουν ένα σκαρίφημα στην κοινόχρηστη οθόνη «πίνακα» της αίθουσας. Φυσικά, εξασφαλίζουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μαγνητοσκοπημένο σε βίντεο, όπως το παρακολούθησαν, όποτε και όπου το θελήσουν.

Θεματολογία σεμιναρίων, τρόπος συμμετοχής, απαραίτητος εξοπλισμός και λειτουργία τηλεδιάσκεψης, ενημερωθείτε εδώ.

Σεμινάρια σχεδιασμένα από εσάς

Σχεδιάστε εσείς το επιμορφωτικό σεμινάριο που χρειάζεστε για τις ανάγκες σας.

Επιλέξτε εσείς την θεματολογία και σε καθορισμένη συνάντηση και διάρκεια, με τον «ειδικό» μας, διευθετήστε, σε πραγματικό χρόνο, τα ζητήματα που σας προβληματίζουν ενισχύοντας έτσι τις γνωσιακές σας ικανότητες σε περιβάλλον εμπιστοσύνης και εχεμύθειας. Ξαναδείτε το σεμινάριο σας σε μαγνητοσκοπημένο βίντεο όποτε το θελήσετε, αφού μπορείτε να τηρείτε προσωπική καρτέλα στην οποία θα καταγράφονται, και αποθηκεύονται όλες οι ενέργειες που πραγματοποιείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δομικής Συμβουλευτικής για δική σας αποκλειστική και μόνο χρήση.

Για την διαδικασία προσωπικής επιμόρφωσης ενημερωθείτε εδώ.

Πολεοδομικές Λύσεις

Αξιοποιήστε την εμπειρία και την γνώση της ομάδας μας.

Στείλε το ερώτημα νομοθεσίας που σε απασχολεί στο advice@e-domiki.gr και λάβε έγκυρες και τεκμηριωμένες απαντήσεις μετά από την αξιολόγηση έμπειρων Μηχανικών και στελεχών μας. Απαντήσεις για το θεσμικό καθεστώς που διέπει μια περιοχή, απαντήσεις με επισημάνσεις που θα αποδίδουν σαφώς την εφαρμογή της νομοθεσίας ή τα επικίνδυνα «κενά» και σχόλια που θα αναδεικνύουν τις απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση με την υπογραφή του ειδικού και την εγκυρότητα της Δομικής Συμβουλευτικής.

Νομοτεχνικές εκθέσεις και γνωματεύσεις για πιο σύνθετα ζητήματα που ισχυροποιούν την θέση σας έχοντας την άποψη και την υπογραφή της επίλεκτης ομάδας των έμπειρων Μηχανικών μας.

Για να στείλετε ένα ερώτημα που σας απασχολεί, ενημερωθείτε εδώ.